Gå til innhold
Merk:: Denne artikkelen er oversatt av praktiske årsaker. Oversettelsen opprettes automatisk ved hjelp av oversettingsprogramvare, og det er ikke sikkert at den er korrekturlest. Den engelske versjonen av denne artikkelen skal regnes som den regjerende versjonen med den nyeste informasjonen. Du finner den her.

Utfør en permanent sletting i HubSpot

Sist oppdatert: 31 juli 2026

Tilgjengelig med et av følgende abonnementer, unntatt der det er angitt:

I henhold til personvernlovgivning, som for eksempel den generelle personvernforordningen (GDPR), har kontaktene i kontoen din rett til å be deg om å slette alle personopplysningene deres.

Når dette skjer, kan personvernlovgivningen kreve at du permanent fjerner kontaktoppføringen fra databasen din, inkludert e-postsporingshistorikk, samtaleoppføringer, innsendte skjemaer og andre data og aktiviteter knyttet til kontakten.

I tillegg kan enkelte kontakter be om at du sletter opplysningene deres permanent, selv om det ikke er lovpålagt. Vanligvis bør slike forespørsler behandles innen 30 dager. Retten til sletting er ikke absolutt og kan avhenge av sammenhengen forespørselen er stilt i.

Merk: Selv om disse funksjonene finnes i HubSpot, er juridisk avdeling den beste kilden til råd om regelverksetterlevelse i din spesifikke situasjon.

Før du setter i gang

Før du utfører en permanent sletting, bør du gå gjennom følgende:

  • Sørg for atdu forstår hvilke data og verktøy som vil bli berørt når en kontakt slettes permanent.
  • I HubSpot inkluderer permanent sletting en blokkeringsfunksjon. Dette betyr at når en kontakt er slettet permanent, vil du ikke kunne legge til e-postadressen deres (primær eller tilleggsadresse) tilbake til kontoen din i fremtiden via HubSpots brukergrensesnitt eller en import. Denne funksjonen støttes av anonymiserte data.
  • En permanent slettet kontakt kan kun legges til igjen i en konto hvis:
    • Kontakten sender inn et skjema på nettstedet ditt.
    • Kontakten sender en e-post til den tilknyttede innboksen din. Innboksen må være tilknyttet som en team-e-postadresse, ikke en personlig e-postadresse.
    • Kontakten legges til via en API-forespørsel.
  • Når en permanent slettet kontakt legges til igjen i en konto, opprettes det en ny kontaktoppføring. Den slettede kontaktens tidligere historikk, tilknytninger og aktivitet vil ikke bli gjenopprettet.

Merk: Selv om kontaktens personopplysninger blir slettet, vil anonymiserte analysedata forbli. For eksempel vil kontaktens økter fortsatt vises i rapporten over trafikkilder, men du vil ikke kunne identifisere den enkelte kontakten. På samme måte, hvis du har sendt e-poster til kontakten eller kontakten har fylt ut et skjema, vil analysene fortsatt vises i e-postytelsen (åpninger, klikk osv.) og antall innsendte skjemaer, men kontaktens informasjon vil ikke lenger vises.

Forstå hvilke data som fjernes etter en permanent sletting

Når en kontakt slettes permanent, kan det ta opptil 30 dager før den permanente slettingen er fullført. Denne slettingen fjerner posten fra kontoen din. Den fjerner også koblingene mellom kontaktposten og tidligere interaksjoner. Les mer om hvilke data som påvirkes når du utfører en permanent sletting.

Hvis du har en Marketing Hub Starter-, Professional- eller Enterprise-konto og har opprettet en målgruppe for et kontaktsegment, vil permanent sletting av en kontakt også fjerne posten fra annonsemålgruppen din. Dette vil forhindre at kontakten mottar målrettede annonser fra kontoen din.

Merk: HubSpot sletter ikke automatisk bloggkommentarer som kontakten har lagt igjen på blogginnleggene dine. Du må slette bloggkommentarene manuelt.

Slette en kontakt permanent

Permanent sletting kan kun utføres på enkeltstående kontaktoppføringer. Du kan ikke utføre permanent sletting i bulk ved hjelp av kontaktsegmenter eller arbeidsflyter.

Tillatelser påkrevd Tillatelse til å slette kontakter permanent er nødvendig for å slette en kontakt permanent.

  1. I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til CRM > Kontakter. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til CRM > Kontakter.
  2. Klikk på navnet til kontakten.
  3. I panelet til venstre klikker du på Handlinger og velger deretter Slett.
  4. I dialogboksen velger dualternativknappen Permanent sletting .
  5. I rullegardinmenyen «Send bekreftelses-e-post » klikker du på pilen og velger en bruker som skal motta en e-post med bekreftelse på permanent sletting. Dette er valgfritt.
  6. Klikk på Slett kontakt for å bekrefte.

permanent-delete-dialog-box

Utfør en permanent sletting av en tidligere slettet post

Hvis du har utført en vanlig sletting, og kontakten fortsatt ligger i papirkurven, kan du slette den permanent ved først å gjenopprette posten.

  1. I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til CRM > Kontakter. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til CRM > Kontakter.
  2. Klikk på Handlinger øverst til høyre, og velg deretter Gjenopprett poster. Papirkurven åpnes i en ny nettleserfane eller et nytt vindu.
  3. Merk av i boksen ved siden av posten du vil gjenopprette.
  4. Klikk på «Gjenopprett» øverst til høyre.
  5. Bekreft antall kontakter som skal gjenopprettes i dialogboksen. Klikk på Gjenopprett for å bekrefte.
  6. Når du har gjenopprettet kontakten, følger du instruksjonene ovenfor for å slette kontakten permanent.

Var denne artikkelen nyttig?
Dette skjemaet brukes kun for tilbakemeldinger om dokumentasjon. Se hvordan du kan få hjelp med HubSpot.