Przejdź do treści
Uwaga: Tłumaczenie tego artykułu jest podane wyłącznie dla wygody. Tłumaczenie jest tworzone automatycznie za pomocą oprogramowania tłumaczącego i mogło nie zostać sprawdzone. W związku z tym, angielska wersja tego artykułu powinna być uważana za wersję obowiązującą, zawierającą najnowsze informacje. Możesz uzyskać do niej dostęp tutaj.

Ponownie autoryzuj lub odłącz konta w serwisach społecznościowych od HubSpot

Data ostatniej aktualizacji: 28 września 2026

Dostępne z każdą z następujących podpisów, z wyjątkiem miejsc, w których zaznaczono:

Jeśli Twoje konto w serwisie społecznościowym zostało odłączone od HubSpot, konieczne będzie ponowne autoryzowanie połączenia. Serwisy społecznościowe mogą odłączyć Twoje konto ze względów związanych z prywatnością i bezpieczeństwem. Może się to zdarzyć, jeśli Twoje konto w serwisie społecznościowym zostanie usunięte, nie będzie używane przez dłuższy czas lub zostanie przejęte przez osoby nieuprawnione.

W dowolnym momencie możesz również ręcznie odłączyć lub usunąć konto w serwisie społecznościowym z HubSpot. Serwisy społecznościowe będą również prosić Cię o ponowne autoryzowanie połączonych kont ze względów prywatności i bezpieczeństwa w następujących odstępach czasu:

  • Facebook, Instagram, Reddit i TikTok: co 90 dni.

  • LinkedIn: rok po pierwszym połączeniu konta.
  • X: po 90 dniach braku aktywności.

Zanim zaczniesz

Przed ponownym autoryzowaniem lub odłączeniem konta w serwisie społecznościowym sprawdź, jak ta czynność wpłynie na Twoje dane i zaplanowane działania.
  • W przypadku odłączenia konta w mediach społecznościowych:
    • Wszystkie zaplanowane posty zostaną anulowane.
    • Wcześniej opublikowane posty nie będą już wyświetlane w zakładce „Opublikowane ”.
  • Jeśli ponownie połączysz konto w mediach społecznościowych w określonym czasie, Twoje dane z mediów społecznościowych będą nadal dostępne w narzędziu społecznościowym. Obejmuje to:
    • Posty w mediach społecznościowych opublikowane za pośrednictwem HubSpot do momentu odłączenia konta w mediach społecznościowych.
    • Posty opublikowane zewnętrznie w ciągu ostatnich 60 dni przed ponownym połączeniem konta w mediach społecznościowych. Posty w mediach społecznościowych, które zostały opublikowane bezpośrednio w sieci społecznościowej w okresie od daty odłączenia do 60 dni przed ponownym połączeniem, nie zostaną uwzględnione.
    • Wcześniej zaplanowane posty zostaną również opublikowane w zaplanowanym czasie po ponownym połączeniu odłączonego konta.
    • Aby zachować dane z mediów społecznościowych, konta społecznościowe muszą zostać ponownie połączone przed upływem:
      • Konta na Facebooku, Instagramie, Reddicie, TikToku i X : należy ponownie połączyć konto w ciągu jednego roku.
      • Konta na LinkedIn i YouTube: należy ponownie połączyć konto w ciągu 60 dni.
    • Jeśli odłączone konto w serwisie społecznościowym nie zostanie ponownie połączone w wyżej wymienionych terminach, historia Twoich postów, wcześniej zaplanowane posty oraz wersje robocze postów mogą stać się niedostępne w HubSpot.

Ponowne połączenie konta w mediach społecznościowych

Wymagane uprawnienia Wszystkie dostępne konta Aby ponownie połączyć konto w mediach społecznościowych, wymagane są uprawnienia społecznościowe oraz dostęp do konta.

Zaleca się, aby użytkownik, który pierwotnie połączył konto w serwisie społecznościowym, przeszedł proces ponownej autoryzacji. Jeśli podczas ponownego łączenia wystąpią jakiekolwiek problemy, spróbuj odłączyć i ponownie połączyć konto.

Aby ponownie połączyć konto w serwisie społecznościowym:

  1. Na koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień w górnym pasku nawigacyjnym.
  2. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Marketing > Media społecznościowe.
  3. Najedź kursorem na konto, z którym chcesz ponownie połączyć się, kliknij „Połącz ponownie”, a następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami, aby ponownie autoryzować konto.

Po ponownym połączeniu konta w serwisie społecznościowym dotychczasowe ustawienia dostępu (np. „Tylko ja”) pozostaną bez zmian.

Social account settings, highlighting the option to reconnect an expired account connection to HubSpot.

Jeśli konto było odłączone przez ponad 90 dni, nie będzie wyświetlane w ustawieniach serwisów społecznościowych. Aby ponownie połączyć te konta:

  1. W prawym górnym rogu kliknij opcję „Połącz konta”. W oknie dialogowym odłączone konta będą zaznaczone, ale wyszarzone.
  2. Kliknij „Kontynuuj”. Ponownie połączone konto pojawi się w Twoich ustawieniach mediów społecznościowych.

Powiadomienia o ponownym połączeniu

Jeśli konieczne będzie ponowne autoryzowanie konta, to czy otrzymasz powiadomienie, zależy od następujących czynników:
  • Jeśli Twoje konto zostanie odłączone ze względów bezpieczeństwa lub z powodu braku aktywności, nie otrzymasz powiadomienia.
  • Jeśli serwis społecznościowy wyświetla monit o ponowną autoryzację konta, otrzymasz powiadomienie na tydzieńprzed terminem koniecznej ponownej autoryzacji konta.

Aby zarządzać użytkownikami, którzy otrzymują te powiadomienia, dowiedz się, jak skonfigurowaćpowiadomienia o wygaśnięciu konta.

Uwaga: jeśli otrzymałeś powiadomienie o ponownej autoryzacji, ale opcja „Połącz ponownie” nie jest wyświetlana, oznacza to, że Twoje konto może wkrótce zostać odłączone. Nadal zaleca się odłączenie i ponowne połączenie konta w serwisie społecznościowym przed upływem terminu jego ważności.

Odłącz konto w serwisie społecznościowym

Wymagane uprawnienia Do odłączenia konta w serwisie społecznościowym wymagane są uprawnienia superadministratora. Alternatywnie, konto może odłączyć użytkownik, który pierwotnie je podłączył.

  1. Na koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień w górnym pasku nawigacyjnym.
  2. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Marketing > Media społecznościowe.
  3. Najedź kursorem na konto, które chcesz odłączyć, a następnie w kolumnie Status kliknij opcję Odłącz.
  4. W oknie dialogowym kliknij Rozłącz konto.

Social accounts settings, highlighting the option to disconnect a social account from HubSpot.

Czy ten artykuł okazał się pomocny?
Niniejszy formularz służy wyłącznie do przekazywania opinii dotyczących dokumentacji. Dowiedz się, jak uzyskać pomoc dotyczącą HubSpot.