- Kennisbank
- Automatisering
- Workflows
- Beheer je ongebruikte workflows
Beheer je ongebruikte workflows
Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2026
Beschikbaar met elk van de volgende abonnementen, behalve waar vermeld:
-
Marketing Hub Professional, Enterprise
-
Sales Hub Professional, Enterprise
-
Service Hub Professional, Enterprise
-
Data Hub Professional, Enterprise
-
Smart CRM Professional, Enterprise
-
Revenue Hub Professional, Enterprise
Om je te helpen bij het organiseren van je workflows, voegt HubSpot ongebruikte workflows automatisch toe aan een apart tabblad op je workflows-dashboard.
Als je je hebt aangemeld voor Accountopruiming (BETA), kun je je instellingen ook zo configureren dat workflows die zijn uitgeschakeld en al meer dan 6 maanden niet zijn bewerkt, automatisch worden verwijderd.
Machtigingen vereist Je hebt Super Admin- of Workflows- rechten nodig om de workflows-tool te kunnen gebruiken.
Uitleg over het tabblad 'Ongebruikte workflows'
Een workflow verschijnt op het tabblad'Ongebruikte' als deze aan een van de volgende voorwaarden voldoet:- De workflow is uitgeschakeld.
- De workflow heeft de afgelopen 90 dagen geen acties uitgevoerd.
Bekijk je ongebruikte workflows
Om je ongebruikte workflows te bekijken:
- Klik in je HubSpot-account op Meer en navigeer vervolgens naar Automatisering > Workflows. Als Meer niet in je account verschijnt, navigeer dan direct naar Automatisering > Workflows.
- Klik bovenaan het workflows-dashboard op het tabblad 'Ongebruikt '.

- Om actie te ondernemen op uw ongebruikte workflows:
- Vink de selectievakjes aan naast de workflows waarvoor u actie wilt ondernemen. Om alle workflows op een pagina te selecteren, vinkt u het selectievakje in de koptekst aan.
- Kies bovenaan de optie ‘Toewijzen aan team’, ‘Toewijzen aan merk’, ‘Verplaatsen naar map’, ‘Verwijderen’,‘Uitschakelen’ of ‘Statistieken uitschakelen’. Deze actie wordt toegepast op alle geselecteerde workflows.
- Als je geen toestemming hebt om actie te ondernemen op een van de geselecteerde workflows, wordt de actie grijs weergegeven. Je kunt de workflows opnieuw selecteren en het nog eens proberen.
- Verwijderde workflows kunnen binnen 90 dagen na verwijdering worden hersteld. Na 90 dagen wordt de workflow definitief verwijderd. Lees meer over het verwijderen en herstellen van workflows.

To help organize your workflows, HubSpot will automatically add unused workflows to a separate tab on your workflows dashboard.
Unused workflows are workflows that are turned off or haven't executed any actions in the last 90 days. A workflow will not count as unused if it's referenced by a list or another workflow.
To view your unused workflows:
- Klik in je HubSpot-account op Meer en navigeer vervolgens naar Automatisering > Workflows. Als Meer niet in je account verschijnt, navigeer dan direct naar Automatisering > Workflows.
- At the top of the workflows dashboard, click the Unused Workflows tab.

- To select all unused workflows, select the checkbox in the header row. If you have multiple pages of unused workflows, select all workflows by clicking Select all matching workflows. You can then take bulk actions for all unused workflows, such as moving them to a folder, assigning them to a team, or deleting them.

