Przejdź do treści
Uwaga: Tłumaczenie tego artykułu jest podane wyłącznie dla wygody. Tłumaczenie jest tworzone automatycznie za pomocą oprogramowania tłumaczącego i mogło nie zostać sprawdzone. W związku z tym, angielska wersja tego artykułu powinna być uważana za wersję obowiązującą, zawierającą najnowsze informacje. Możesz uzyskać do niej dostęp tutaj.

Zarządzaj nieużywanymi przepływami pracy

Data ostatniej aktualizacji: 3 sierpnia 2026

Dostępne z każdą z następujących podpisów, z wyjątkiem miejsc, w których zaznaczono:

Aby ułatwić organizację procesów, HubSpot automatycznie umieści nieużywane procesy w osobnej zakładce na pulpicie nawigacyjnym procesów.

Jeśli włączyłeś funkcję „Porządkowanie konta” (wersja beta), możesz również skonfigurować ustawienia tak, aby automatycznie usuwać przepływy pracy, które są wyłączone i nie były edytowane od ponad 6 miesięcy.

Wymagane uprawnienia Do korzystania z narzędzia przepływów pracy wymagane są uprawnienia superadministratora lub uprawnienia do przepływów pracy.

Opis karty „Nieużywane przepływy pracy”

Przepływ pracy pojawi się w zakładce„Nieużywane”, jeśli spełnia którykolwiek z poniższych warunków:
  • Przepływ pracy jest wyłączony.
  • W ciągu ostatnich 90 dni w ramach przepływu pracy nie wykonano żadnych działań.
Przepływ pracy nie zostanie uznany za nieużywany, jeśli odwołuje się do niego lista lub inny przepływ pracy.

Przejrzyj swoje nieużywane przepływy pracy

Aby wyświetlić nieużywane przepływy pracy:

  1. Na koncie HubSpot kliknij Więcej, a następnie przejdź do Automatyzacja > Przepływy pracy. Jeśli opcja Więcej się nie pojawia, przejdź bezpośrednio do sekcji Automatyzacja > Przepływy pracy.
  2. W górnej części pulpitu nawigacyjnego przepływów pracy kliknij kartę „Niewykorzystane ”.

workflows-unused-workflows

  1. Aby wykonać działania dotyczące nieużywanych przepływów pracy:
    • Zaznacz pola wyboru obok przepływów pracy, które chcesz edytować. Aby zaznaczyć wszystkie przepływy pracy na stronie, zaznacz pole wyboru w nagłówku.
    • W górnej części ekranu wybierz opcję „Przypisz do zespołu”, „Przypisz markę”, „Przenieś do folderu”, „Usuń”,„Wyłącz” lub „Wyłącz wskaźniki”. Ta czynność zostanie zastosowana do wszystkich wybranych przepływów pracy.
      • Jeśli nie masz uprawnień do wykonania czynności na jednym z wybranych przepływów pracy, opcja ta będzie wyszarzona. Możesz ponownie wybrać przepływy pracy i spróbować jeszcze raz.
      • Usunięte przepływy pracy można przywrócić w ciągu 90 dni od ich usunięcia. Po upływie 90 dni przepływ pracy zostanie trwale usunięty. Dowiedz się więcej o usuwaniu i przywracaniu przepływów pracy.

workflows-unused-workflows-delete

Czy ten artykuł okazał się pomocny?
Niniejszy formularz służy wyłącznie do przekazywania opinii dotyczących dokumentacji. Dowiedz się, jak uzyskać pomoc dotyczącą HubSpot.