Przejdź do treści
Uwaga: Tłumaczenie tego artykułu jest podane wyłącznie dla wygody. Tłumaczenie jest tworzone automatycznie za pomocą oprogramowania tłumaczącego i mogło nie zostać sprawdzone. W związku z tym, angielska wersja tego artykułu powinna być uważana za wersję obowiązującą, zawierającą najnowsze informacje. Możesz uzyskać do niej dostęp tutaj.
Account Settings

Zarządzaj płatnymi miejscami w Sales Hub i Service Hub

Data ostatniej aktualizacji: października 18, 2021

Dotyczy:

Sprzedaż Hub Starter, Professional, Enterprise
Usługa Hub Starter, Professional, Enterprise

Jeśli na koncie Sales Hub lub Service Hub masz uprawnienia do dodawania i edycji użytkowników oraz modyfikowania rozliczeń, możesz nadać innym użytkownikom dostęp do płatnychfunkcji sprzedaży i/lubusług w ramach subskrypcji

.

Każdorazowe przyznanie dostępu użytkownikowi oznacza przydzielenie mujednego miejsca. Jeśli użytkownikom kont z płatnymi subskrypcjamiSalesHub lub Service Hub nie przydzielonomiejsca, nie będą

oni mieli dostępu do funkcji płatnej subskrypcji.

Możesz dodać więcej miejsc do swojego konta na zasadzie "per-user". Dowiedz się więcej o konsekwencjach związanych z rozliczeniami i płatnościami w przypadku dodawania lub usuwania miejsc. Aby uzyskać więcej informacji, można skontaktować się z zespołem sprzedaży HubSpot.

Dodawanie nowego użytkownika Sales Hub lub Service Hub

do swojego konta

Uwaga: jeśli tworzysz użytkownika Super Admin, będziesz musiał dodać dostęp do płatnych funkcji Sales Hub i Service Hub po utworzeniu użytkownika, klikając przycisk Zarządzaj płatnymi użytkow

nikami.
  • W koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień ustawienia w głównym panelu nawigacyjnym.
  • W menu lewego paska bocznego przejdź do pozycji Użytkownicy i zespoły.
  • W prawym górnym rogu kliknij opcję Utwórz użytkownika.
  • W prawym panelu wprowadź adres e-mail nowego użytkownika i kliknij przycisk Dalej.
  • Aby przypisać jedno z miejsc Koncentrator sprzedaży Starter, Professional lub Enterprise :
    • Kliknij kartę Sprzedaż.
    • Kliknij, aby włączyć przełącznik Sales Access, a następnie kliknij, aby włączyć przełącznik Sales Starter, Professional lub Enterprise. Jeśli przydzielono już wszystkie Koncentrator sprzedaży Jeśli przydzielono już wszystkie zakupione miejsca, konieczne będzie zakupienie kolejnego miejsca po skonfigurowaniu pozostałych uprawnień nowego użytkownika.

  • Aby przypisać jedno z miejsc Koncentrator usług Starter, Professional lub Enterprise :
    • Kliknij zakładkę Serwis .
    • Kliknąć, aby włączyć przełącznik Dostęp do usługi, a następnie kliknąć, aby włączyć przełącznik Service Starter, Professional lub Enterprise. Jeśli przypisano już wszystkie Koncentrator usług Jeśli przydzielono już wszystkie zakupione miejsca, konieczne będzie zakupienie kolejnego miejsca po skonfigurowaniu pozostałych uprawnień nowego użytkownika.

  • W razie potrzebyprzypisać inne uprawnienia, a następnie kliknąć przycisk Dalej.
  • Jeśli nie ma potrzeby zakupu kolejnego miejsca, kliknij przycisk Wyślij , aby wysłać zaproszenie do nowego użytkownika. Możesz też kliknąć przycisk Kasuj , aby zakupić kolejne miejsce. Dowiedz się więcej o tym, co się stanie, gdy zmienisz liczbę miejsc na swoim koncie.

Przypisywanie, dodawanie i usuwanie stanowisk Sales Hub lub Service Hub

  • W koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień ustawienia w głównym panelu nawigacyjnym.
  • W menu lewego paska bocznego przejdź do pozycji Użytkownicy i zespoły.
  • W prawym górnym rogu kliknij opcję Zarządzaj płatnymi użytkownikami.
  • W prawym dolnym rogu wyświetl liczbę przypisanych miejsc spośród dostępnych. Aby przypisać miejsce lub usunąć dostęp dla użytkownika, zaznacz lub wyczyść pole wyboru obok użytkownika.

updated-manage-paid-users

  • Jeśli przypisujesz dostępne miejsce, kliknij przycisk Zapisz.
  • Jeśli dodajesz nowe miejsce, kliknij przycisk Checkout. W panelu Zakup użytkowników po prawej stronie przejrzyj szczegóły zakupu, a następnie kliknij przycisk Zakończ zakup. Dowiedz się więcej o tym, co się stanie, gdy zmienisz liczbę miejsc na swoim koncie.

Uwaga: podczas dodawania nowych miejsc należy zapoznać się ze stroną cenową HubSpot

, aby uzyskać informacje o aktualnej cenie za miejsce.

Aby usunąć użytkowników z miejscem z konta, musisz najpierw usunąć wszelkie dostępy do Sales Hub i/lub Service

Hub, które posiadają.

Usunięcie płatnego miejsca Sales Hub lub Service Hub dla użytkownika nie

powoduje usunięcia tego miejsca. Zamiast tego miejsce to pozostanie na koncie HubSpot jako miejsce nieprzypisane. Użytkownik będzie nadal płacił za to miejsce do następnego terminu odnowienia umowy, nawet jeśli pozostanie ono nieprzypisane.

Usuwanie dodatkowych użytkowników płatnych

Użytkownicy z uprawnieniamiModyfikuj rozliczenia mogą w dowolnym momencie usunąć dodatkowych płatnych użytkowników na stronie Konto i rozliczenia. Po ich usunięciu rozliczenie zostanie skorygowane na początku następnego okresu subskrypcji. Przed usunięciem dodatkowych płatnych użytkowników należy usunąć ich przypisanie. Dowiedz się, jak usunąć przypisanie płatnych użytkowników

.
Uwaga: jeśli masz starszą subskrypcję Sales Hub
lub wycenę z datą przyszłą, musisz skontaktować się z Customer Success Managerem, aby zaktualizować płatnych użytkowników. Aby usunąć dodatkowych nieprzypisanych płatnych użytkowników:
  • Kliknij w koncie HubSpot nazwę konta w prawym górnym rogu, następnie kliknij Konto i rozliczenia.
  • Na karcie Przegląd przejrzyj swoje Sales Hub (Centrum sprzedaży) lub Service Hub subskrypcję. Pod subskrypcją wyświetl liczbę dołączonych i dodatkowo opłaconych użytkowników. Obok dodatkowych płatnych użytkowników kliknij przycisk Usuń.

    remove-additional-paid-users
  • W oknie dialogowym użyj pola liczby, aby określić liczbę nieprzypisanych płatnych użytkowników, których chcesz usunąć. W polach Bieżąca subskrypcja i Po aktualizacji zostanie uwzględniona korekta rozliczeń, która będzie obowiązywać na początku następnego okresu subskrypcji.

    remove-additional-paid-seats-confirm-two
  • Aby potwierdzić zmianę, kliknij przycisk Usuń # dodatkowych płatnych użytkowników.
  • Zostanie wyświetlone potwierdzenie zmiany. Kliknąć przycisk Zamknij, aby zamknąć okno dialogowe.

Po zaplanowaniu obniżenia wartości obok subskrypcji zostanie wyświetlone potwierdzenie. Aby anulować aktualizację, należy kliknąć Anuluj żądanie usunięcia. Aby zmienić liczbę płatnych użytkowników usuniętych w żądaniu, należy kliknąć Anuluj żądanie usunięcia, a następnie zaplanować nową aktualizację, wykonując te same czynności, co powyżej.

cancel-removal-request

Uwaga: ponowne przypisanie anulowanych płatnych użytkowników przed datą wejścia w życie obniżenia wartości spowoduje anulowanie obniżenia wartości.