Hoppa till innehåll
Observera: Översättningen av denna artikel är endast avsedd att underlätta för dig. Översättningen har skapats automatiskt med hjälp av en översättningsprogramvara och har eventuellt inte korrekturlästs. Den engelska versionen av denna artikel bör därför betraktas som den gällande versionen med den senaste informationen. Du kan komma åt den här.
Account Settings

Hantera betalda platser för Sales Hub och Service Hub

Senast uppdaterad: november 2, 2021

Gäller för:

Sales Hub Starter, Professional, Enterprise
Service Hub Starter, Professional, Enterprise

Om du har både Lägg till och redigera användare och Ändra faktureringsbehörighet i ett Sales Hub- eller Service Hub-konto kan du ge andra användare åtkomst till debetalda försäljnings- och/eller servicefunktionersom ingår i din prenumeration

.

Varje gång du ger åtkomst till en användare tilldelar du en plats. Om användare på konton med betalda Sales Hub- eller Service Hub-prenumerationer inte har tilldelats en plats har de inte

tillgång till betalda prenumerationsfunktioner.

Du kan lägga till fler platser till ditt konto per användare. Läs mer om fakturering och betalning när du lägger till eller tar bort platser. För ytterligare information kan du kontakta HubSpot-försäljningsteamet.

Lägg till en ny Sales Hub- eller Service Hub-användare

på ditt konto

Observera: Om du skapar en Super Admin-användare måste du lägga till åtkomst till betalda Sales Hub- och Service Hub-funktioner efter att du skapat användaren genom att klicka på Hantera betalda användare

.
  • I ditt HubSpot-konto, klicka på inställningsikonen inställningar i huvudnavigeringsfältet.
  • Navigera till Användare och team i menyn i den vänstra sidofältet.
  • Klicka på Skapa användare uppe till höger.
  • I den högra panelen anger du e-postadressen för din nya användare och klickar på Nästa.
  • Om du vill tilldela en av dina Försäljningshubben Starter-, Professional- eller Enterprise-platser :
    • Klicka på fliken Försäljning.
    • Klicka på för att aktivera knappen Sales Access och klicka sedan på för att aktivera knappen Sales Starter, Professional eller Enterprise. Om du redan har tilldelat alla Försäljningshubben platser som du har köpt måste du köpa ytterligare en plats efter att du har konfigurerat resten av den nya användarens behörigheter.

  • Om du vill tilldela en av dina Service Hub Starter-, Professional- eller Enterprise-platser :
    • Klicka på fliken Service .
    • Klicka för att aktivera knappen Service Access och klicka sedan för att aktivera knappen Service Starter, Professional eller Enterprise. Om du redan har tilldelat alla Tjänstehubben platser som du har köpt, måste du köpa ytterligare en plats efter att du har konfigurerat resten av den nya användarens behörigheter.

  • Tilldela eventuella andra behörigheter som behövs och klicka sedan på Nästa.
  • Om du inte behöver köpa ytterligare en plats klickar du på Skicka för att skicka en inbjudan till den nya användaren. Eller klicka på Checkout för att köpa en annan plats. Läs mer om vad som händer när du ändrar antalet platser på ditt konto.

Tilldela, lägga till eller ta bort platser för Sales Hub eller Service Hub

.
  • I ditt HubSpot-konto, klicka på inställningsikonen inställningar i huvudnavigeringsfältet.}
  • Navigera till Användare och team i menyn i den vänstra sidofältet.
  • Klicka på Hantera betalda användare uppe till höger.
  • I det nedre högra hörnet visar du antalet tilldelade platser av tillgängliga platser. Om du vill tilldela en plats till eller ta bort åtkomst för en användare markerar eller avmarkerar du kryssrutan bredvid användaren.

updated-manage-paid-users

  • Om du tilldelar en tillgänglig plats klickar du på Spara.
  • Om du lägger till en ny plats klickar du på Checkout. I panelen Köp användare till höger granskar du detaljerna för köpet och klickar sedan på Slutför köpet. Läs mer om vad som händer när du ändrar antalet platser på ditt konto.

Observera: När du lägger till nya platser, se HubSpot prissida

för det aktuella priset per plats.

Om du vill ta bort användare med en plats från ditt konto måste du först ta bort all Sales Hub- och/eller Service Hub-åtkomst

som de har.

Om du tar bort en användares betalda Sales Hub- eller Service Hub-plats tar du inte

bort platsen. Istället kommer platsen att finnas kvar på ditt HubSpot-konto som en otilldelad plats. Du kommer att fortsätta att betala för platsen fram till nästa förnyelsedatum för ditt kontrakt, även om den förblir odelad.

Ta bort ytterligare betalda användare

Användare med behörighetenModifiera fakturering kan när som helst ta bort ytterligare betalda användare från sidan Konto och fakturering. När du har tagits bort kommer din fakturering att justeras i början av nästa prenumerationsperiod. Ytterligare betalda användare måste inte längre vara tilldelade innan de kan tas bort. Läs mer om hur du tar bort tilldelningen av betalda användare

.
Observera: Om du har en Legacy Sales Hub-prenumeration
eller en offert med framtida datum måste du kontakta din Customer Success Manager för att uppdatera dina betalda användare. För att ta bort ytterligare betalda användare som inte har tilldelats:
  • I ditt HubSpot-konto, klicka på ditt kontonamn uppe till höger och klicka sedan på Konto och fakturering.
  • På fliken Översikt kan du visa dina Försäljningshubben eller Tjänstehubb prenumeration. Under prenumerationen visar du antalet inkluderade och ytterligare betalda användare. Klicka på Ta bort bredvid dina ytterligare betalda användare.

    remove-additional-paid-users
  • I dialogrutan anger du i fältet för antal hur många icke tilldelade betalda användare du vill ta bort. I rutorna Nuvarande abonnemang och Efter uppdatering visas den faktureringsjustering som träder i kraft i början av nästa abonnemangsperiod.

    remove-additional-paid-seats-confirm-two
  • Bekräfta ändringen genom att klicka på Ta bort # ytterligare betalda användare.
  • En bekräftelse visas som visar ändringen. Klicka på Stäng för att stänga dialogrutan.

När du har schemalagt nedgraderingen visas en bekräftelse bredvid prenumerationen. Om du vill avbryta nedgraderingen klickar du på Avbryt begäran om nedgradering. Om du vill redigera antalet betalda användare som tagits bort i begäran klickar du på Avbryt begäran om borttagning och schemalägger sedan en ny nedgradering med samma steg som ovan.

cancel-removal-request

Observera: Om du omplacerar avbrutna betalda användare före det datum då nedgraderingen träder i kraft avbryts nedgraderingen.