Hoppa till innehåll
Observera: Översättningen av denna artikel är endast avsedd att underlätta för dig. Översättningen har skapats automatiskt med hjälp av en översättningsprogramvara och har eventuellt inte korrekturlästs. Den engelska versionen av denna artikel bör därför betraktas som den gällande versionen med den senaste informationen. Du kan komma åt den här.
Social

Återauktorisera eller koppla bort sociala konton från HubSpot

Senast uppdaterad: november 8, 2021

Gäller för:

Marketing Hub Professional, Enterprise
Tidigare Marketing Hub Basic

Om ditt sociala nätverkskonto är bortkopplat från HubSpot måste du godkänna anslutningen på nytt. De sociala nätverken kommer att be dig att återigen godkänna dina anslutna konton av integritets- och säkerhetsskäl med följande intervaller:

  • Facebook och Instagram: var 90:e dag.
  • Twitter: efter 90 dagars inaktivitet.
  • LinkedIn: ett år efter det att du först anslöt ditt konto.

Sociala nätverk kan dock även koppla bort ditt konto vid andra tillfällen av integritets- och säkerhetsskäl. Detta kan också inträffa om ditt konto i sociala medier raderas, inte har använts under en längre tid eller om det äventyras.

När som helst kan du också manuellt koppla bort eller helt ta bort ett konto i ett socialt nätverk från HubSpot.

Innan du börjar

  • När ett konto för sociala medier kopplas bort:
    • Alla schemalagda inlägg kommer att avbrytas.
    • Tidigare publicerade inlägg kommer inte längre att visas på fliken Publicering.
  • Om du återansluter ett konto för sociala medier kommer inlägg som publicerats via HubSpot, din inläggshistorik och tidigare schemalagda inlägg fortfarande att vara tillgängliga i det sociala verktyget om du återansluter inom en viss tidsram efter att du kopplat bort det. Om så inte är fallet kan det hända att din inläggshistorik, tidigare schemalagda inlägg och utkast till inlägg inte längre är tillgängliga i HubSpot.
    • Facebook-, Instagram- och Twitter-konton: Du måste återansluta kontot inom ett år.
    • LinkedIn- och YouTube-konton: Du måste återansluta ditt konto inom 60 dagar.

Återigen godkänna ditt konto för sociala medier

Om ett socialt nätverk uppmanar dig att auktorisera kontot på nytt försöker HubSpot skicka ett meddelande till den senaste användaren som anslöt kontot, samt till alla superadministratörer på kontot, en vecka innan kontot måste auktoriseras på nytt. Om ditt konto kopplas bort av säkerhetsskäl eller om det är inaktivt kommer du inte att få något meddelande.

Alla HubSpot-användare med sociala behörigheter förAlla konton och de nödvändiga sociala konto-behörigheterna kan återansluta kontot. Det rekommenderas att den användare som ursprungligen kopplade upp kontot går igenom auktoriseringsprocessen.

För att återansluta ditt konto för sociala medier:

  • I ditt HubSpot-konto, klicka på inställningsikonen inställningar i huvudnavigeringsfältet.}
  • Navigera tillMarknadsföring > Sociala medier i menyn i vänster sidofält.
  • På flikenKonton klickar du på Återanslut under kontots namn.

reauthorize-social-account-in-settings

Om du stöter på problem när du återansluter kan du också prova att ta bort kontot och sedan återansluta det.

Koppla bort ditt konto för sociala medier

Du kan också koppla bort ditt sociala mediekonto manuellt. Endast en superadministratör eller den användare som ursprungligen anslöt kontot kan koppla bort det.

Så här kopplar du bort ett konto för sociala medier:

  • I ditt HubSpot-konto, klicka på inställningsikonen inställningar i huvudnavigeringsfältet.}
  • Navigera till Marknadsföring > Sociala medier i menyn i vänster sidofält.
  • Håll muspekaren över det konto du vill koppla bort och klicka på Koppla bort.

disconnect-social-account-1

  • I dialogrutan klickar du på Koppla bort konto.