Przejdź do treści
Uwaga: Tłumaczenie tego artykułu jest podane wyłącznie dla wygody. Tłumaczenie jest tworzone automatycznie za pomocą oprogramowania tłumaczącego i mogło nie zostać sprawdzone. W związku z tym, angielska wersja tego artykułu powinna być uważana za wersję obowiązującą, zawierającą najnowsze informacje. Możesz uzyskać do niej dostęp tutaj.

Ponownie autoryzuj lub odłącz konta w serwisach społecznościowych od HubSpot

Data ostatniej aktualizacji: 30 czerwca 2026

Dostępne z każdą z następujących podpisów, z wyjątkiem miejsc, w których zaznaczono:

Jeśli Twoje konto w serwisie społecznościowym zostało odłączone od HubSpot, konieczne będzie ponowne autoryzowanie połączenia. Serwisy społecznościowe mogą odłączyć Twoje konto ze względów związanych z prywatnością i bezpieczeństwem. Może się to zdarzyć, jeśli Twoje konto w serwisie społecznościowym zostanie usunięte, nie będzie używane przez dłuższy czas lub zostanie przejęte przez osoby nieuprawnione.

W dowolnym momencie możesz również ręcznie odłączyć lub usunąć konto w serwisie społecznościowym z platformy HubSpot. Serwisy społecznościowe będą również prosić Cię o ponowne autoryzowanie połączonych kont ze względów prywatności i bezpieczeństwa w następujących odstępach czasu:

  • Facebook, Instagram, Reddit i TikTok: co 90 dni.

  • LinkedIn: rok po pierwszym połączeniu konta.
  • X: po 90 dniach braku aktywności.

Zanim zaczniesz

Przed ponownym autoryzowaniem lub odłączeniem konta w serwisie społecznościowym sprawdź, jak ta czynność wpłynie na Twoje dane i zaplanowane działania.
  • Po odłączeniu konta w mediach społecznościowych:
    • Wszystkie zaplanowane posty zostaną anulowane.
    • Wcześniej opublikowane posty nie będą już wyświetlane w zakładce „Opublikowane ”.
  • Jeśli ponownie połączysz konto w mediach społecznościowych w określonym przedziale czasowym, Twoje dane z mediów społecznościowych będą nadal dostępne w narzędziu społecznościowym. Obejmuje to:
    • Posty w mediach społecznościowych opublikowane za pośrednictwem HubSpot do momentu odłączenia konta w mediach społecznościowych.
    • Posty opublikowane zewnętrznie w ciągu ostatnich 60 dni przed ponownym połączeniem konta w mediach społecznościowych. Posty w mediach społecznościowych, które zostały opublikowane bezpośrednio w sieci społecznościowej w okresie od daty odłączenia do 60 dni przed ponownym połączeniem, nie zostaną uwzględnione.
    • Wcześniej zaplanowane posty zostaną również opublikowane o zaplanowanej godzinie po ponownym połączeniu odłączonego konta.
    • Aby zachować dane z mediów społecznościowych, konta w mediach społecznościowych muszą zostać ponownie połączone w następujący sposób:
      • Konta na Facebooku, Instagramie, Reddicie, TikToku i X : należy ponownie połączyć konto w ciągu jednego roku.
      • Konta na LinkedIn i YouTube: należy ponownie połączyć konto w ciągu 60 dni.
    • Jeśli odłączone konto w serwisie społecznościowym nie zostanie ponownie połączone w wyżej wymienionych terminach, historia Twoich postów, wcześniej zaplanowane posty oraz wersje robocze postów mogą stać się niedostępne w HubSpot.

Ponowne połączenie konta w mediach społecznościowych

Wymagane uprawnienia Wszystkie dostępne konta Aby ponownie połączyć konto w mediach społecznościowych, wymagane są uprawnienia społecznościowe oraz dostęp do konta.

Zaleca się, aby użytkownik, który pierwotnie połączył konto w serwisie społecznościowym, przeszedł proces ponownej autoryzacji. Jeśli podczas ponownego łączenia wystąpią jakiekolwiek problemy, spróbuj odłączyć i ponownie połączyć konto.

Aby ponownie połączyć swoje konto w serwisie społecznościowym:

  1. Na koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień w górnym pasku nawigacyjnym.
  2. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Marketing > Media społecznościowe.
  3. Najedź kursorem na konto, z którym chcesz ponownie połączyć się, a następnie w kolumnie Status kliknij opcję Ponownie połącz.

Po ponownym połączeniu konta w serwisie społecznościowym dotychczasowe ustawienia dostępu do konta (np. „Tylko ja”) pozostaną bez zmian.

Jeśli konto było odłączone przez ponad 90 dni, nie będzie wyświetlane w ustawieniach serwisów społecznościowych. Aby ponownie połączyć te konta:

  1. W prawym górnym rogu kliknij opcję „Połącz konta”. W oknie dialogowym odłączone konta będą zaznaczone, ale wyszarzone.
  2. Kliknij „Kontynuuj”. Ponownie połączone konto pojawi się w Twoich ustawieniach mediów społecznościowych.

Powiadomienia o ponownym połączeniu

Jeśli konieczne będzie ponowne autoryzowanie konta, to czy otrzymasz powiadomienie, zależy od następujących czynników:
  • Jeśli Twoje konto zostało odłączone ze względów bezpieczeństwa lub z powodu braku aktywności, nie otrzymasz powiadomienia.
  • Jeśli serwis społecznościowy wyświetli monit o ponowną autoryzację konta, otrzymasz powiadomienie na tydzieńprzed terminem, w którym konieczne będzie ponowne autoryzowanie konta. Powiadomienieto zostanie wysłane do:
    • Ostatni użytkownik, który połączył konto.
    • Użytkownicy, którzy mają zaplanowane posty z tego konta.
    • Wszyscy superadministratorzy.

Uwaga: jeśli otrzymałeś powiadomienie o konieczności ponownej autoryzacji, ale opcja „Połącz ponownie” nie jest wyświetlana, oznacza to, że Twoje konto może wkrótce zostać odłączone. Nadal zaleca się odłączenie i ponowne połączenie konta w mediach społecznościowych przed upływem terminu jego ważności.


Odłącz konto w mediach społecznościowych

Wymagane uprawnienia Do odłączenia konta w mediach społecznościowych wymagane są uprawnienia superadministratora. Alternatywnie, konto może odłączyć użytkownik, który pierwotnie je połączył.

  1. Na koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień w górnym pasku nawigacyjnym.
  2. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Marketing > Media społecznościowe.
  3. Najedź kursorem na konto, które chcesz odłączyć, a następnie w kolumnie Status kliknij Odłącz.
  4. W oknie dialogowym kliknij „Odłącz konto”.

Czy ten artykuł okazał się pomocny?
Niniejszy formularz służy wyłącznie do przekazywania opinii dotyczących dokumentacji. Dowiedz się, jak uzyskać pomoc dotyczącą HubSpot.