- Kunnskapsdatabase
- Salg
- Sekvenser
- Fjerne kontakter fra en sekvens
Fjerne kontakter fra en sekvens
Sist oppdatert: 30 september 2026
Tilgjengelig med et av følgende abonnementer, unntatt der det er angitt:
-
Salg Hub Professional, Enterprise
-
Service Hub Professional, Enterprise
-
Seter er påkrevd for enkelte funksjoner
Når du registrerer en kontakt i en sekvens, vil sekvensen umiddelbart utføre det første trinnet. Kontakter kan deretter fjernes fra sekvensen, enten automatisk eller manuelt. Når en kontakt fjernes fra sekvensen, påvirkes ikke registrerings- og ytelsesdataene for sekvensen.
Å fjerne en kontakt fra en sekvens gjør ikke at e-poster som allerede er sendt, blir tilbakekalt; det stopper bare at kommende planlagte trinn blir utført.
Hvis du melder en kontakt ut og deretter melder den inn igjen i en sekvens, vil e-postene i sekvensen sendes som nye e-poster. For å unngå dobbeltutsendelser kan du, når du manuelt melder kontakten inn igjen, velge det spesifikke trinnet der kontakten skal starte i sekvensen.
Automatisk avmelding
Kontakter blir automatisk fjernet fra en sekvens når ett av følgende inntreffer:
- Hvis svarfunksjonen er aktivert og kontakten svarer på en av e-postene i sekvensen din. (I de fleste tilfeller vil fraværssvar ikke føre til avmelding.)
- Hvis svarfunksjonen er aktivert og kontakten sender en e-post til deg, utenfor sekvensen, fra den e-postadressen som ble registrert.
- Kontakten svarer på en av e-postene i sekvensen din fra en annen e-postadresse.
- Kontakten sender en e-post til deg fra et alias til e-postadressen som er registrert i sekvensen.
- En kontakt fra samme selskap svarer på e-posten i sekvensen eller svarer på en e-post utenfor sekvensen. Dette vil skje hvis du har valgt alternativet «Fjern kontakter fra samme selskap» i sekvensinnstillingene dine.
- Kontakten booker et møte via en møtelink i en av sekvens-e-postene de har mottatt, selv om det ikke er din møtelink. Møter som bookes direkte via kontaktoppføringen eller i en integrert Google Kalender, vil kun føre til at kontakten blir avregistrert dersom brukeren som kontakten booker med, er den samme som opprinnelig registrerte kontakten i sekvensen. Hvis møtet er loggført i en tilknyttet post, må det også være knyttet til kontakten for at kontakten skal bli fjernet fra sekvensen. Dette gjelder møter som er loggført mens kontakten er registrert i sekvensen din, selv om det loggførte møtet fant sted tidligere.
- Kontakten melder seg av via avmeldingslenken i sekvensen.
- Kontaktens e-postadresse blir returnert, sannsynligvis på grunn av en feil e-postadresse. Lær hvordan du håndterer kontakter som blir returnert.
- Kontakten blir avmeldt fra sekvensen via en arbeidsflyt (kunSales Hub - og Service Hub Enterprise -kontoer).
- Kontakten blir avmeldt fra sekvensen via avmeldingsutløserne som er angitt på fanen «Automatisering».
- Kontakten fullfører sekvensen.
I tillegg kan en kontakt bli fjernet fra en sekvens automatisk hvis ett av følgende skjer i HubSpot-kontoen din:
- Sekvensen blir slettet fra HubSpot-kontoen din.
- Brukeren som opprettet sekvensen, blir nedgradert eller slettet fra HubSpot-kontoen din.
Tilpass utløsere for automatisk fjerning
Seter påkrevd Det kreves en tildelt salgs- eller servicelisens for å redigere sekvenser.
Tillatelser påkrevd Du må ha redigeringsrettigheter for sekvenser for å kunne justere kriteriene for automatisk avmelding fra en sekvens.
Du kan tilpasse når kontakter automatisk blir avmeldt fra sekvenser ved å slå av standardutløserne for svar og møter.
Slik justerer du kriteriene for automatisk avmelding:
- I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til Salg > Sekvenser. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til Salg > Sekvenser. Klikk på fanen Administrer øverst.
- Klikk på navnet på sekvensen. Klikk deretter øverst på fanen «Automatiser ».
- Under delen «Automatiser sekvensen » kan du slå følgende brytere på eller av:
- Når en kontakt svarer på en e-post → Fjern ... fra denne sekvensen
- Når en kontakt booker et møte → Avmeld ... fra denne sekvensen
- For hver bryter som er slått på, bruker du rullegardinmenyen til å velge om handlingen skal føre til avmelding:
- Kontakten: bare den spesifikke kontakten som utførte handlingen, vil bli fjernet fra sekvensen.
- Alle kontakter i selskapet: den spesifikke kontakten som utførte handlingen og alle andre kontakter i samme selskap vil bli avmeldt fra sekvensen.
- Når du har gjort valgene dine, klikker du nederst på «Lagre eksisterende sekvens » eller «Lagre som ny sekvens».
Fraværssvar
Sekvensverktøyet kan oppdage visse automatiske svar basert på svarkoden fra e-postserveren. I følgende tilfeller blir fraværssvar ekskludert fra sekvensen, og kontaktene dine forblir registrert:
- Gmail-fraværssvar sendt til Gmail-innbokser
- Outlook-fraværssvar sendt til Gmail-innbokser
- Fraværssvar fra Outlook sendt til Outlook-innbokser
Gmail-fraværssvar sendt til Outlook-innbokser gjenkjennes ikke, og derfor vil kontaktene bli fjernet fra sekvensen. Automatiske fraværssvar varierer fra e-postklient til e-postklient. Gjennomgå alltid svarene fra kontaktene dine for å lære mer om dem og for å sikre at de forblir i riktig sekvens.
Manuell avmelding
Du må haredigeringsrettigheter for kontakter for å manuelt fjerne en kontakt fra en sekvens.
Du kan når som helst fjerne kontaktene dine manuelt fra sekvensen. Du kan fjerne enkeltkontakter fra deres kontaktregistreringer eller fra kontaktprofilene deres når du bruker HubSpot Sales-e-postutvidelsen. Alternativt kan du fjerne flere kontakter fra sekvensoversiktssiden.
Når en kontakt fjernes manuelt, blir den fjernet fra sekvensen, og handlingen registreres som at kontakten er fjernet manuelt av en bruker. Hvis du ønsker å registrere kontakten på nytt senere, kan du se på aktivitetstidslinjen for å finne ut hvilket trinn de fullførte sist.
Fjern en kontakt manuelt fra kontaktoppføringen
- I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til CRM > Kontakter. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til CRM > Kontakter.
- Klikk på navnet til kontakten du vil melde ut.
- Hvis kontakten er registrert i en sekvens, vil et banner øverst til venstre vise [Kontaktnavn] er registrert i en sekvens. For å identifisere den spesifikke sekvensen kontakten er registrert i, kan du se på verdien for egenskapen «Siste sekvens kontakten er registrert i ».
- Klikk på «Fjern registrering» over kontaktens navn og bilde.

Du kan også fjerne en enkelt kontakt fra sekvensoversiktssiden ved å klikke på rullegardinmenyen «Handlinger » ved siden av kontaktens navn og velge «Fjern». Alternativt kan du fjerne en kontakt fra en sekvens under fanen «Planlagt »:
- I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til Salg > Sekvenser. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til Salg > Sekvenser.
- Klikk på fanen «Planlagt ».
- Hold musepekeren over en kontakt som er aktiv i sekvensen din, og klikk på «Meld deg av».
Meld en kontakt manuelt av i Gmail
- I Gmail skriver du en ny e-post.
- I feltet Til (mottaker) skriver du inn e-postadressen til kontakten du vil melde av.
- I kontaktprofilpanelet på høyre side klikker du på «Fjern fra sekvens».

Fjern en kontakt manuelt fra en sekvens i Outlook
Slik melder du en kontakt av ved hjelp av Outlook-tillegget for skrivebordet:
- I Outlook oppretter du en ny e-post.
- I feltet «Til» (mottaker) skriver du inn e-postadressen til kontakten du vil melde ut.
- I kontaktprofilpanelet på høyre side klikker du på «Meld deg av sekvensen».
Slik melder du en kontakt ut ved hjelp av Office 365-tillegget:
- Skriv en ny e-post.
- I feltet «Til» (mottaker) skriver du inn e-postadressen til kontakten du vil melde ut.
- Klikk på «Salgsverktøy» i Outlook-menybåndet øverst i skrivevinduet (desktop), eller klikk på HubSpot-ikonet « sprocket » under feltet for e-posttekst (nettapp).
- I HubSpot Sales -panelet på høyre side klikker du på «Vis kontakt».
- Du vil se en melding om at kontakten for øyeblikket er registrert i en sekvens. Klikk på «Fjern fra sekvens».
Meld flere kontakter manuelt ut av sekvensen fra oversiktssiden for sekvensen
- I HubSpot-kontoen din klikker du på Mer og navigerer deretter til Salg > Sekvenser. Hvis Mer ikke vises i kontoen din, navigerer du direkte til Salg > Sekvenser.
- Klikk på fanen «Administrer » øverst til venstre.
- I sekvensoversikten klikker du på navnet på sekvensen.
- Klikk på fanen «Registreringer » øverst til venstre.
- Merk av i boksene ved siden av kontaktene du vil fjerne fra sekvensen.
- Klikk på «Fjern registrering» øverst i tabellen.

- I dialogboksen klikker du på «Fjern fra sekvens». De valgte kontaktene vil bli fjernet fra sekvensen.
