Przejdź do treści
Uwaga: Tłumaczenie tego artykułu jest podane wyłącznie dla wygody. Tłumaczenie jest tworzone automatycznie za pomocą oprogramowania tłumaczącego i mogło nie zostać sprawdzone. W związku z tym, angielska wersja tego artykułu powinna być uważana za wersję obowiązującą, zawierającą najnowsze informacje. Możesz uzyskać do niej dostęp tutaj.
Settings

Dezaktywuj użytkowników HubSpot

Data ostatniej aktualizacji: stycznia 21, 2022

Dotyczy:

Wszystkie produkty i plany

Gdy użytkownik odchodzi z firmy lub nie musi już logować się na konto HubSpot firmy, użytkownicy z uprawnieniamisuperadministratora mogą dezaktywować użytkowników zamiast usuwanie ich. Pozwala to na zachowanie historycznych działań użytkownika bez utraty dostępu do ważnych danych.

Gdy dezaktywowani użytkownicy zostaną ponownie aktywowani, ich historyczne działania, takie jak zmiany własności i aktualizacje zawartości, będą nadal dostępne.

Uwaga: przed dezaktywacją użytkownika z płatnym miejscem, należy usunąć jego miejsce. Jeśli użytkownik posiada jakieś aktywa lub jest uwzględniony jako kryterium w filtrze (np. przepływy pracy), należy również ręcznie usunąć go z tych narzędzi. Dezaktywowani użytkownicy będą pomijani podczas korzystania z akcji przepływu Obróć właściciela rekordu.

Aby dezaktywować użytkownika:

  • W koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień ustawienia w głównym panelu nawigacyjnym.
  • W menu lewego paska bocznego przejść do zakładki Użytkownicy i zespoły.
  • Kliknąć nazwę użytkownika.
  • Kliknij menu rozwijane Akcje i wybierz opcję Dezaktywuj użytkownika.

Deactivate_user-1

  • W wyświetlonym oknie dialogowymkliknij opcję Dezaktywuj użytkownika.

Deactivate_user2

  • Użytkownik otrzyma wiadomość e-mail z informacją, że jego profil został dezaktywowany.

Aby ponownie aktywować użytkownika:

  • W koncie HubSpot kliknij ikonę ustawień ustawienia w głównym panelu nawigacyjnym.
  • W menu lewego paska bocznego przejdź do Użytkownicy i zespoły.
  • Kliknij nazwę użytkownika.
  • Kliknij menu rozwijane Akcje i wybierz opcję Reaktywuj użytkownika.

Reactivate_user

  • W wyświetlonym oknie dialogowymkliknąć opcję Reaktywuj użytkownika.
Reactivate_user2
  • Użytkownik otrzyma wiadomość e-mail z informacją, że jego profil został ponownie aktywowany.